Over de praktijk

Groei
In Praktijk de Erwt wordt gewerkt met mensen die met zichzelf aan de slag willen.
Soms door omstandigheden gedwongen. Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met ziekte, overlijden, ontslag of scheiding kan het een zware klus zijn om weer verder te gaan. Je weet dat het nooit meer zal zijn zoals het was, maar hoe verder ?
Soms willen mensen ook af van gewoontes die in de loop van de jaren zijn ontwikkeld (ik ‘moet’ …….., soms met Burn-out als gevolg), of van idee├źn die ze over zichzelf hebben ontwikkeld (‘ik kan geen neen zeggen’, ………..).
De klachten waarmee mensen binnenkomen zijn heel divers. Enkele voorbeelden: Sommigen komen niet verder dan het hele duidelijke: ‘ik voel me ongelukkig’, anderen leven in de ban van hun emoties, emoties lijken of dreigen de baas te zijn over hun leven. Soms is er de zwaarte en de eenzaamheid van het eigen piekeren. Weer andere mensen gaan gebukt onder een grauwsluier: de somberte en de zinloosheid kleuren alles grijs. Ook kan een stroef lopende relatie een reden zijn om bij ons aan te kloppen.
Dit betreft meestal particulieren, maar ook in werkverbanden zijn we actief. Wanneer in organisaties de behoefte aan verandering voelbaar is of wordt kunnen we daar ook een bijdrage een leveren. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om teamvorming of effectiviteit van leiding geven.
Welke activiteit we ook uitvoeren, ‘groei en ontwikkelen’ zijn de begrippen waar het om draait.

‘Genoeg is genoeg’
Wij vinden het daarbij heel belangrijk dat er niet meer overhoop wordt gehaald dan mensen zelf aangeven. Graag helpen wij mensen – klein en groot – bij het vinden van antwoorden op hun vragen. Punt. Niet meer en niet minder. Dit geldt voor kinderen en voor volwassenen. Ook komen paren bij ons en soms hele (samenwerkings)teams.

‘De mens heeft te worden die hij is’
Steeds weer gaat het erom om dat iemand dichter komt bij wie hij of zij zelf is. Dat betekent voor sommigen dat ze stil leren staan bij wat ze ten diepste willen. Andere mensen dienen te leren maat te houden in hun menselijke neiging tot luxe, gemak, comfort en harmonie. Weer anderen dienen te leren om beter na te denken. Uiteindelijk gaat het erom dat je als mens tot je recht te komt, waarbij je rekening houdt (blijft houden) met je medemens en met je omgeving.

Verdere informatie
Via de menu’s kunt u specifieke informatie vinden over onze activiteiten. Ook geeft Miep regelmatig lezingen over haar werk. Voor meer informatie hierover kunt u contact met hen opnemen, zie contact.

Samenwerking met anderen.
We werken in de regio samen met andere zorgverleners:
o Enkele huisartsen
o Manuele therapie, J.J. van de Pol in Slagharen, www.praktijkvandepol.nl
o Haptonomie, Geerda Waarnet, www.haptowarnet.nl

Kosten
Wij doen er alles aan om goed werk te leveren. De kwaliteit wordt geborgd door ons lidmaatschap van een beroepsvereniging. Ondanks dat wordt ons werk bij uitzondering door zorgverzekeraars vergoed, daar kunnen wij verder niets aan doen. U dient zelf na te vragen of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Wachtlijsten
Wanneer u een afspraak wilt maken kunt u meestal op een termijn van enkele dagen bij ons terecht, wij hanteren geen wachtlijsten.

Tenslotte
We gaan er van uit dat ieder mens (groot en klein) met zijn gedrag iets positiefs nastreeft. En in onze ervaring klopt dat altijd.